Crònica de la travessia:

Avui tocava entrenament en aigües obertes. Malgrat passar una setmana esgotadora (entrenaments, feina, i mil gestions del projecte) no he pogut deixar d’anar a entrenar al mar ja que crec que l’adaptació al medi és clau per poder afrontar el repte amb garanties.

M’he llevat a les 06:30h i a les 07:00h en punt, ja tenia el meu cunyat, en Lluís (matiner donde los haya!) a baix a casa a punt de marxa. Ens hem dirigit cap al port Marina Palamos que és on ell té l’embarcació que m’ha donat assistència durant la prova. El fet de ser només nosaltres dos no ha donat joc a masses distraccions, així que sense pensar-m’ho dos vegades, m’he tirat a l’aigua davant de Punta Molinero (Far de Palamòs) a les 08:30h aproximadament i he començat a nedar direcció a Sant Feliu de Guíxols. L’aigua estava a 19ºC. La meva intenció era nedar unes dues hores però el fet d’haver-me trobat tant bé m’ha fet decidir d’allargar-ho fins les 3h aproximadament. Total, que sense quasi ni plantejar-mo, entre un i dos quarts de dotze del migdia ja estàvem a Punta Garbí (Sant Feliu de Guíxols). Tenint en compte la càrrega d’entrenaments de la setmana i la poca mentalització, ja he fet una de les travessies previstes a la programació d’entrenaments singulars.

La velocitat de creuer ha estat de 4Km/h i en Lluís ha estat un patró i alhora pilot molt bo ja que la trajectori ha estat quasi una recta perfecte. Al final, 11’34Km amb 2h i 48m.

He cobert exactament una tercera part de la distància del Canal de Menorca. Si pogués mantenir aquest ritme durant tota la travessia del Canal, realitzaria un temps de 08h i 30 m aproximadament.

Durant la travessia portàvem un GPS, compatible amb el Google Earth, que anava enregistrant la trajectoria que seguiem i la velocitat de creuer. Hem realitzat un total de 5 avituallaments d’aproximadament un minut de durada cada un. No cal dir que aquest temps l’hauré de reduir al màxim durant la travessia del Canal de Menorca.

Estic molt content!!

 

 

Dades tècniques:

Nedador: Miquel Suñer
Data: 13 de juny del 2009
Lloc de sortida: Punta del Molino
Lloc d’arribada: Punta Garbí
Hora sortida: 08:27
Hora arribada: 11:15

Distància real de nado: 11.34 Km
Duració de la travessia: 2h 48m
Temperatura de l’aigua: 19 ºC
Embarcació de suport:
SA TAMARDIA
Pilot: Lluís Turon
Entrenador: Jordi López / Jordi Jou
Fiscalització: Lluís Turon
Preparació prèvia: Entrenaments en piscina.

Condicions meteorològiques: Mar plana sense vent. Marinada en l’última mitja hora.