catala_roses

Dades Tècniques:

Embarcació de suport: ZICOMO
Pilot: Antoni Trias
Entrenador: Jordi López / Jordi Jou
Fiscalització: Antoni Trias / Cristina Reig
Preparació prèvia: Entrenaments en piscina.
Condicions meteorològiques: Mar plana sense vent durant tota la travessia.

Crònica personal del nedador:

La travessia del Golf de Roses era un dels entrenametns singulars en aigües obertes previst en el nostre calendari. Ha estat una travessia especial, doncs la distància és d’uns 16Km fent que sigui més llarga que la de l’Estret de Gibraltar. També la fa molt especial que la sortida sigui des de Roses i l’arribada a l’Escala, dues poblacions tant conegudes de la nostra Costa Brava.

Avui el dia ha estat llarg i dur, m’he llevat a les 05:30h del matí. Després d’un esmorzar a base de llet de soja, fruita i cereals ens hem dirigit cap a Roses. En Toni, el nostre pilot / patró, ens esperava puntual al port de Sta. Margarida. La sortida ha estat des de davant l’espigó del port de Roses a les 07:54h del matí. La mar plana i el cel serè eren les condicions perfectes!!

Les sensacions durant les dues primeres hores han estat bones, deixant a part unes molèsties al deltoides dret. És important estar al 100% quan es neda, doncs qualsevol molèstia s’apodera dels teus pensaments. La tercera hora he baixat una mica el ritme, nedant per sota la mitjana de 4km/h. Aquest fet, m’ha fet reaccionar i la última hora i he decidit que em trobava amb prou forces per augmentar el ritme fins a 4.4Km/h. No hem d’oblidar que no només es tractava de fer la travessia, sinó d’entrenar canvis de ritme i demés. És per això que la darrera hora ha estat dura a causa de la intensitat i la sensació de fatiga. L’arribada a l’Escala, molt gratificant!! I la tornada a Roses amb navegació a vela, un regal!

Ara ja només queda la prova dels 25Km, que la intentaré realitzar la setmana que ve. El meu objectiu és mantenir el ritme constant de 4Km/h durant tota la travessia. Si ho aconsegueixo i em trobo bé, crec que podré afrontar el repte del Canal de Menorca amb garanties. Ara toca descansar, recuperar-me i alimentar-me molt bé!!