3315p1La passió d’en Miquel Suñer per la natació a mar obert el porta cada dia a afrontar nous reptes.

Emissió del divendres 19/02/10 a les 21:30h al C33

Un reportatge de Joanna Pardos

19 de juliol del 2009. El nedador gironí Miquel Suñer surt de Cap d’Artruitx, a Menorca, disposat a arribar nedant fins a Mallorca. A les 5 de la tarda i després de 12 hores i 19 minuts nedant, tocava terra de Mallorca i es convertia en el cinquè nedador de la història que ha completat aquesta travessa.
Només un altre espanyol havia assolit aquesta fita; l’olotina Montserrat Tresserras va revolucionar el món de la natació a mar obert quan, fa 41 anys, completava el canal Menorca-Mallorca i moltes de les travesses més complicades del món: al riu Uruguai, al Coronda o al llac Zurich, a Suïssa.
Montserrat és tot un referent a la història de la natació. Ha estat pionera a superar moltes de les travesses per les quals avui s’entrenen els nedadors de llarga distància. Va ser la primera espanyola que va creuar el canal de Menorca, el de la Mànega, i la primera dona a l’estret de Gibraltar. Avui és una de les màximes representants de l’associació que organitza la travessa catalogada com la més difícil del món: el Canal de la Mànega.

El pròxim repte del Miquel és travessar el Canal de la Mànega. Pels corrents freds, el vent, les marees, les baixes temperatures de l’aigua i el trànsit de barcos, aquesta és una de les travesses de llarga distància més temudes del món.