Com tots sabeu, les travessies de natació a mar obert son un clàssic durant tota la temporada d’estiu… N’hi ha per a tots els gustos, de 800 mtrs, d’un quilòmetre i fins hi tot de varis quilometres pels mes valents. Aquestes travessies, a part de tenir el component competitiu propi de qualsevol prova esportiva, serveixen per retrobar-se amb companys de la piscina i passar una bona estona. Normalment intento participar en les que m’agraden mes i s’adaptin millor al meu calendari essent cada vegada mes selectiu. Aquest estiu he estat especialment poc actiu, doncs després de realitzar la travessia del Canal de Menorca el cos em demanava descans. El passat diumenge va tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols la 4a edició de la travessia “La Volta del Serrà”. La prova consisteix en completar la distància establerta per l’organització (8 km) en un circuit d’anada i tornada per equips de dos nedadors (Masculí, Femení o Mixta). Un component de l’equip neda i l’altre el segueix amb caiac, indicant-li el rumb i fent el seguiment al seu costat. Com que els relleus entre els dos components de l’equip son il·limitats, l’estratègia juga un paper molt important. El que podria ésser una travessia solitària, dura i avorrida, es converteix amb una cursa per equips molt divertida. Aquest any he tingut la oportunitat de nedar amb un magnífic nedador i esportista, l’Eduard Pérez, i la veritat és que ha estat una molt bona experiència. Tant ell com jo varem lluitar plegats fins l’últim moment per tal d’entrar primers a la meta però els dos cracks (Hector Ruiz i Àlex Vera) no es varen deixar guanyar. Finalment un temps d’una hora i 33 minuts i 40 segons, un segon lloc a la general i els primers en la nostra categoria (de 50 equips participants) ens omple de satisfacció. L’any que ve segur que repetim!!

Nedadors: Miquel Suñer i Eduard Pérez (sense neoprè)

Classificació: 2ons a la General i 1ers de la categoria mixta

Data: 30 d’Agost del 2009
Lloc de sortida: Platja de Sant Feliu de Guíxols
Lloc d’arribada: Platja de Sant Feliu de Guíxols
Hora sortida: 09:00
Hora arribada: 10:33:40

Distància real de nado: 8 Km
Duració de la travessia: 1h 33m 40s
Temperatura de l’aigua: 23 ºC
Embarcació de suport: Caiac
Fiscalitació: Àrbrites de la FCN.
Condicions meteorològiques: Marejol amb mar de fons del nord.