Arribada a Mallorca (cap des Freus)

A les 17,09 del diumenge 19 de juliol de 2009, en Miquel Suñer i Comalat ha entrat a la història de la natació a llarga distància en aconseguir creuar el Canal de Menorca per cinquè cop en tota la història.

En Miquel ha necessitat 12 hores 19 minuts per creuar el canal. En total ha fet un recorregut de 39,4 km.

El mar ha estat un bon aliat durant la travessa, exceptuant la sortida i les últimes 3 hores. La marinada (vent tèrmic) direcció sud, que hi ha hagut en acostar-se a Mallorca, ha posat a prova la condició física i mental d’en Miquel. De passar de nedar a un ritme de 3,5-4 km hores, els últims kilòmetres els ha nedat a una mitjana de 2 km hora, degut a les onades que li venien de cares. Aquestes onades provocaven que quan es parava per beure i menjar, la deriva l’empenyia en direcció contraria.

Els molts SMS d’ànim que ha anat rebent durant la travessa l’han ajudat molt, ja que es sentia acompanyat i amb ganes de continuar.

Finalment ha aconseguit arribar al Cap des Freus entre els aplaudiments de la gent que s’havia aplegat al punt d’arribada i a tota la gent que l’ha acompanyat durant tota la travessa des de l’embarcació. En Miquel en agraïment a la “seva gent” ha fet encara unes últimes braçades, en tornar a tirar-se a l’aigua per pujar a l’embarcació i donar-los les gràcies.

Després de 3 anglesos i de la Sra. Montserrat Tresserras, en Miquel ha estat la cinquena persona de la història que creuat el canal.

MOLTES FELICITATS CAMPIÓ. ESTEM MOLT ORGULLOSOS DE TU!!!