Jordi López Sagrera (02.02.1973)

lopezNascut a Girona, a 100m. de la piscina del GEIEG, des de ben petit s’afeccionà als esports d’aigua, compaginant en una primera etapa la natació amb el futbol. Ja amb 9 anys es decanta per la natació, on compagina la natació i el waterpolo des de ben petit. Apassionat dels esports, es va llicenciar en Educació Física a l’any 2000.

Natació

Els seus primers èxits arriben ben aviat, amb 12 anys fins arribar a proclamar-se Campió d’Espanya Júnior en 100m. Esquena a l’any 1991 a Mérida. Entre els fets més destacats s’inclouen diferents medalles d’or en Campionats de Catalunya, així com varis podis en Campionats d’Espanya Cadets i Júniors, sempre en la modalitat d’esquena.

Waterpolo

Des dels 12 anys compagina la natació i el waterpolo i amb 15 anys debuta amb l’equip absolut del GEIEG, on disputa diverses fases d’ascens a l’A-2, sempre quedant-se a les portes de l’ascens.

Amb 28 anys emprèn l’aventura lluny de casa i fitxa pel Club Waterpolo València de Primera Divisió. Només s’hi està una temporada i l’any 2002 es compromet per una temporada amb el CN Sallent, recent ascendit a Primera Divisió, equip amb el qual aconsegueix mantenir la categoria.

Des de l’any 2003 milita a les files del CN Manresa a Primera Divisió, destacant la promoció d’ascens a Divisió d’Honor disputada l’any 2005 contra el CE Mediterrani.

Llarga distància

L’afecció per les proves de llarga distància es recent. Veient que la seva carrera esportiva en el món del waterpolo arriba al seu final, es dedica a provar diferents coses, participa en algun triatló, s’afecciona a sortir amb bicicleta, però és amb el repte que es proposa amb els seus companys Miquel Suñer i Francesc Sucarrats, l’Estret de Gibraltar, quan troba una modalitat on cobrir bona part de les seves il·lusions esportives.

Entre els seus petits reptes assolits es troben :

Campió de la III Volta al Serrà de St.Feliu de Guíxols (8000m).

6è Classificat Travessia Illes Medes al 2007

Creuar l’estret de Gibraltar amb un temps de 3h.32m. El millor quinzè registre de tots els temps.