86e2e10d-30a1-4121-87cb-f7a3dcf14913He estat escollit!!! Ahir la organització de la Manhattan Island Marathon Swim em va confirmar que el meu currículum havia estat escollit d’entre els molts que havien rebut aquest any. Soc un dels només 30 nedador de tot el món que nedaré la prova el proper 2011.

Llista de nedadors acceptats

L’Essay (les raons per les quals volia nedar la Manhattan Island Marathon Swim) era la part més decisiva del currículum. Gracies a l’ajuda d’en Bernat en l’elaboració del text i en Xavier en la seva traducció a l’anglès va quedar molt bé. Aquest és l’escrit, espero que us agradi:

“Després de la trajectòria esportiva que s’aporta i es concreta en l’aplicació (memòria), la motivació principal en la participació a la Manhattan Island Marathon Swim (MIMS) és continuar la trajectòria esportiva programada pel període 2010-2012, amb la consecució de la triple corona que inclou les travesses del Canal de la Mànega (ja assolida), l’ illa de Manhattan i el Canal de Santa Catalina.

La motivació personal de nadar en aigües obertes és la visió holística de l’activitat. Així doncs, entenc la natació com una activitat global, físicament complerta que m’allibera de l’estrès diari. Mentre entreno, visc un moment lúdic, que em desconnecta dels problemes quotidians i terrenals, convisc amb el silenci i em relaxo amb la respiració: El nadar és pur plaer i em fa sentir lliure i viu.

A més, crec i defenso una filosofia natural de nadar, amb la convicció de mantenir el contacte net i pur amb el medi vivint-lo amb la plenitud dels sentits. Amb aquesta idea, intentant mostrar coherència amb les meves creences habitualment (estiu i hivern) realitzo els creuament sense vestits protectors de neoprè.

Conèixer i viure a partir de l’activitat de nadar, una capital mundial com és New York representa una oportunitat excepcional i única que podria aportar una gran vàlua a la meva trajectòria esportiva. L’afany d’autosuperació personal i la possibilitat de poder assistir a aquest esdeveniment de reconegut prestigi internacional com és el MIMS, és el somni de qualsevol esportista de la meva modalitat.

Si s’acabés aquí l’enumeració de les motivacions resultaria incomplet. Amb el decurs de les travessies gestionades i superació dels contratemps, he aconseguit que el projecte millori, superant les seves limitacions i punts febles, aconseguint una millor eficàcia.

l meu afany i constant preocupació, en la que es fomenta el manteniment ecològic de les nostres reserves marines. El missatge és net i senzill: El mar és un element natural i ric que manté una infinitat d’espècies vives animals i vegetals. Tots els qui estimem el medi i premiem el seu valor, hem de difondre un missatge de respecte, protecció a fi i efecte de poder admirar la bellesa submarina viva per molt de temps. Evitem que el fons marí sigui un avocador de residus tòxics, potencialment perillosos i destructius.

El mar a més és l’únic medi que comunica els continents, cultures, i persones. Precisament aquest és un altre pilar o focus principal del projecte que consisteix en conèixer i connectar cultures i persones en el seu entorn d’una forma global i única sense fronteres ni divisions, unint les persones en una gran xarxa connectada. Com exemple, a petita escala, s’ha activat una xarxa social àmplia d’amants de la natació, d’afiliats al projecte, d’amics meus i amics d’amics. El grup ja som 850 que aposten pel valor implícit del projecte. Aquests amics em segueixen i m’acompanyen diàriament en moments de debilitat i fortalesa en la celebració dels èxits i en les decepcions. Aquesta xarxa social, en la que s’inclou gent excepcional amb diferents realitats, orígens, cultures i aficions, avui dia són el meu alter ego, ja que aconsegueixen aportar-me aquella força interna en moments impossibles i que jo sol, de ben segur no podria aconseguir: Ells també creuaran Manhattan. En aquest marc, vull destacar que en el dia a dia mantinc una rutina de vida com un ciutadà normal, treballant les 40 hores/setmanals i amb els deures, preocupacions i obligacions incessants de qualsevol ciutadà. Aquest és el factor que considero que m’aproxima “als meus” i augmenta progresivament la xarxa social, perquè tots són partíceps del repte i objectiu, per ells sóc en Miquel, fugint de les heroïcitats i estoïcismes.La socialització de l’esdeveniment es concreta o materialitza amb una comunicació diària. A partir del blog www.nedarsenseparar.cat on s’informa, es socialitza i comparteix qualsevol aspecte relacionat amb els detalls tècnics circumdants al projecte: alimentació, ajuts ergogènics, entrenaments, repòs, activitats i teràpies complementàries (massatge, ioga, meditació). Durant el repte es retransmet el creuament, a partir del sistema de geoposició www.racetracker.es vivint la comunicació online en temps real de la competició esportiva complementada amb imatges i vídeos. Al finalitzar l’activitat es redacten cròniques multimèdia detallades que descriuen l’esdeveniment i es publiquen a diferents medis audiovisuals nacionals i comarcals.

Tots aquests aspectes descrits als paràgrafs anteriors, justifiquen la meva perspectiva física, integradora, comunicativa i global de nada. Ésser acceptat en el MIMS és una de les màximes aspiracions personals i il.lusions d’avui en l’entorn de la natació i els aspectes que l’envolten.

Desitjo que ens poguem veure ben aviat a Manhattan.”

Miquel Suñer i Comalat