Malgrat la travessia del Canal de la Mànega és coneguda com l’Everest del nedadors, crec que no s’ha de caure en l’error de les comparacions. Molts experts del món de l’esport, i després de veure les dades que adjunto, consideren que és una gesta equiparable a coronar la muntanya més alta del món (opinió que no comparteixo en cap cas degut a varies raons). És clar que les dues gestes requereixen de molta dedicació, disciplina, capacitat de patiment, bona organització i molts més factors que ara no entraré a analitzar, però el simple fet que el nedador vagi acompanyat en tot moment per una embarcació que li dona avituallament (doncs seria totalment impossible fer-ho d’una altre manera) fa que si hi ha algun problema de vida o mort, aquest pugui ésser tret de l’aigua. Com bé sabeu això no passa en el cas dels alpinistes que escalen l’Everest i per tant crec que el risc és molt major. A finals de la temporada d’escalada del 2006, 2.062 persones havien arribat al cim de l’Everest, d’un total de 3.050 ascensos i 203 hi varen perdre la vida.

Des de l’any 1875 en què el Capità Mathew Webb va ser el primer home en aconseguir creuar el Canal de la Mànega, aproximadament uns 2.000 nedadors d’arreu del món ho han intentat i tant sols poc més de 1.000 han aconseguit creuar-lo i tant sols 6 han mort en l’intent (s’hauria de veure quants nedadors no s’han ni arribat a tirar a l’aigua, doncs com ja he explicat varies vegades, aquesta és una possibilitat que es pot donar degut a la difícil climatologia del lloc). Si que és cert que el fet de que l’ésser humà no estigui tant ben adaptat al medi aquàtic fa que aquesta sigui una activitat que no estigui tant a l’abast de tothom com ho estar l’alpinisme i això es nota en l’estadística. Fixeu-vos que havent-se aconseguit el primer creuament molts anys abans que el primer home coronés l’Everest, hi ha molta més gent que cada any aconsegueix pujar a la muntanya més alta del món que no pas creuar nedant el Canal de la Mànega. En fi, curiositats que penso que són prou interessants…

Bona nit, salut i molta aigua…

03062010652