illes_medes-illes_formigues

L’hora de la veritat s’acosta… Ha arribat el moment de provar si el treball d’aclimatació a l’aigua freda que he fet durant tot aquest any i que tant esforç ha costat, és suficient. Durant el mes de maig realitzaré una prova d’aproximadament 6 hores de durada, sense neoprè i a una temperatura de l’aigua d’entre 15-16ºC (tal i com m’exigeix la Channel Swimming Assossiation, que és l’associació internacional que controla els creuaments a nado del Canal de la Mànega). Serà una magnífica ocasió per testar el meu estat de forma i resistència al fred. La nedada també tindrà un objectiu medi ambiental, doncs l’itinerari amb sortida a les Illes Medes (reserva marina que aquest any celebra el seu 20é aniversari) i arribada a les Illes Formigues (arxipèlag que ho serà en breu) em servirà per recordar la necessitat d’incrementar el nombre de reserves marines del litoral català. A més a més de tots aquest motius i objectius, em fa moltíssima il·lusió cobrir un trajecte tant especial com aquest, entre illes malgrat nedar a “casa”… a la meva estimada Costa Brava… Superar el famós Cap de Sant Sebastià, vorejar poblacions costeres com l’Estartit, Pals, Aiguafreda, Tamariu, Llafranc, Calella de Palafrugell… em fa pensar que aquesta serà una experiència inoblidable. A més a més, i això és el millor, no nedaré sol, doncs aquesta travessia anirà dedicada a tota la gent que m’estar ajudant amb el projecte del Canal de la Mànega, en especial als meus actuals patrocinadors/col·laboradors, la majoria dels quals són gironins: Patronat de Turisme de la Costa Brava, Suministros de Luz i Fuerza S.L., TechnoJet Hydro Systems, Kayaking Costa Brava, Recuperat-ion Sport, Ideant, Empuries Solar Energia i el CAR de Sant Cugat.