No sé si mai us he parlat de la Montserrat Tresserras, en tot cas, l’he nombrat repetides vegades en algun dels meus escrits. Ja fa molt temps que tinc pendent dedicar-li unes ratlles en exclusiva, però com us la podria descriure? segurament em quedaré curt… vital, apassionada, aventurera, autèntica! en definitiva un mite vivent de la natació de llarga distància. Establerta a Madrid des de fa una bona colla d’anys aquesta olotina ha dedicat tota la seva vida a la natació. És una persona entranyable, accessible, propera, senzilla i sempre disposada a donar un cop de mà. D’entre les seves gestes tant sols en nombraré les que m’impressionen més:

La primera dona espanyola que va creuar l’Estret de Gibraltar el 12 de setembre del 1957 (jo el vaig creuar el 12 de setembre del 2008, 41 anys mes tard).

La primera persona espanyola que va creuar el Canal de la Mànega i la primera dona al món en fer-ho en dues direccions (FRAN-ENG el 1958 i ENG-FRAN el 1961). Curiosament, la segona dona espanyola en aconseguir-ho va ser la nedadora Valenciana Selina Moreno el passat estiu del 2009 (ENG-FRAN).

La primera dona al món en intentar anar des de la Península Ibèrica a les balears nedant (80Km). No ho va aconseguir, però atenció! va estar 55 hores seguides nedant sense parar i va completar la distància però a causa de la desconeixença de les corrents marítimes, no va poder arribar a terra. Increïble! Cliqueu aquí per llegir la crònica d’aquesta travessia.

La primera espanyola en nedar de Menorca a Mallorca el 16 de juliol del 1969 (jo ho vaig aconseguir el passat dia 19 de juliol del 2009, 40 anys i tres dies més tard).

No cal dir que la Montserrat m’ha marcat el camí dins el món de la natació de llarga distància, de fet a vegades penso que estic seguint meticulosament els seus passos. La seva història m’inspira profundament. Montserrat agraeixo molt la teva ajuda, estic molt content d’haver-te conegut.