Una de les travessies en les que em feia especial il·lusió participar aquest any era la 2a edició de la Marnaton a Cadaqués, doncs la primera edició va coincidir que em trobava a Tarifa esperant el millor moment per travessar l’Estret de Gibraltar. Aquesta travessia té dues coses que, al meu entendre, la fan molt especial. Una és l’entorn natural a on es celebra i l’altre és la distància de 6,5 Km, fent que sigui la travessia mes llarga de tot el calendari d’estiu. Aquest any mes de 400 inscrits feien que l’index de participació fos un autèntic èxit. La organització de la Marnaton obliga als participants a la utilització d’un neoprè per així evitar al màxim problemes d’hipotèrmia entre els nedadors. Jo vaig demanr-los expressament permís per poder nedar-la sense, i així aprofitar l’ocasió com a preparació pel meu proper repte (el Canal de la Mànega). Com ja he explicat en ocasions, la Channel Swimming Association (l’Associació de natació de llarga distància mes antiga del món), prohibeix la utilització del neoprè en la travessia del Canal de la Mànega. Això fa que l’aclimatació a l’agua freda sigui una part molt important de l’entrenament que hauré de seguir durant tot aquest any.

El recorregut de la prova s’havia d’iniciar des de la Cala Jugadora (al Cap de Creus) i finalitzar a la platja gran de Cadaqués. Però com jo sempre dic, al mar els plans serveixen de poc i el fort vent de component nord (tramuntana força 8) que bufava va obligar a la organització a canviar el recorregut. La sortida va acabar sent des de Sa Conca i l’arribada a la platja gran (3,7 Km), fent que sempre nadéssim al màxim a recés per així garantir la nostra seguretat. La veritat és que la capacitat d’adaptació de la organització va ser sorprenent, tenint en compte que en aquest tipus de proves la previsió meteorològica juga un paper decisiu. Penseu que jo sempre em reservo un mínim de 5 dies per poder afrontar una travessia amb garanties i així poder escollir la millor previsió meteorològica. Tot i que sempre varem nedar dins la baia, les condicions no eren les millors fent que en ocasions la visibilitat fos dolenta i la orientació difícil. Crec que aquests factors varen compensar el fet que la organització escurces el recorregut. Esperem que l’any vinent per aquestes dates ja hagi creuat el canal de la Mànega i pugui anar a celebrar-ho nedant la tercera edició de la Marnaton.

Nedador: Miquel Suñer Comalat (sense neoprè)

Classificació: 12è de la general i 5è de la categoria 30-39.
Data: 05 de Setembre del 2009
Lloc de sortida: Platja de Sa Conca
Lloc d’arribada: Platja gran de Cadaqués
Hora sortida: 09:30
Hora arribada: 10:19:51

Distància real de nado: 3,7 Km
Duració de la travessia: 0:48:51
Temperatura de l’aigua: 23 ºC
Embarcació de suport: Caiacs de la organització
Fiscalització: ChampionChip.
Condicions meteorològiques: Forta maror, vent força 8 component nord, nord-oest.